Metodat popullore shtizë thembra Orto krem ​​për shtizë thembra të blerë në barnatore

Qepje në gju gjatë ecjesNëse hasni në fëmijën tuaj duke ecur në gjumë, mos e zgjoni sepse mund ta trembni. Për trajtimin e një menisku të dëmtuar. Gjatë përditshmërisë në lëvizje të caktuara gjuri përshkak të jostabilitetit të formuar lëvizë dhe arrinë t’ i gris menisqet.

Në radhë të parë janë dhimbjet sidomos gjatë ecjes, gjatë përthyerjes së gjurit, kur ngjiten dhe zbriten shkallët. Nëpërmjet një prerjeje të vogël në gju, bëhet e mundur futja e kamerës. Pastaj duhet të imobilizohet nyja e gjurit per 2- 3 jave dhe gjatë ecjes duhet të përdoret shtaga.
Zieni 1 cm xhenxhefil në një gotë ujë. Konsumi i rregullit ditor i xhenxhefili ofron një zbutje të ndjeshëm të dhimbjes së gjurit gjatë ecjes dhe pushimit të trupit. Gjatë ecjes gjuri ngarkohet me gati dyfishin e peshës trupore, ndërsa gjatë vrapimit ngarkohet me pothuajse tetëfishin e peshës trupore. Rastet e ecjes në gjumë, janë të ndryshme, me disa që veshin diçka, të tjerë që shkojnë dhe hanë nga frigoriferi, apo edhe dalje nga shtëpia. Gjatë procesit të ecjes në gjumë [. Me grisjen e mensikut fillojnë dhimbjet. Parasomnia shpesh mund të përkeqësohet gjatë një periudhe stresuese, por në disa raste mund të jetë pasojë e ankthit dhe depresionit. Mund të jetë e nevojshme që të përdorni paterica derisa të mund të ecni pa çaluar.
Ecja në gjumë është një fenomen që mund të shfaqet tek të gjitha moshat por veçanëisht ajo është më e përhapur te fëmijët. Pushimi dhe medikamente antiinflamatore, si paracetamoli mund të ndihmojnë në uljen e simptomave. Gjatë procesit të ecjes në gjumë mund të kryen veprime të ndryshme për të cilën personat janë të papërgjegjshme dhe nuk ndjejnë asgjë. Pacientët zakonisht ankohen për dhembje në gju e cila paraqitet gjatë vrapimit, kërcimit apo lëvizjes përdredhëse në nyjen e gjurit. Pasi që nga rraskapitja ka rënë pa vetëdije dhe ka fituar një plagë e pesë qepje në kokë, kolumnistja e cila e ka themeluar “ Huffington Post” - in Ariana Huffingron është bërë ithtare e ‘ çkqyjes’. Kur gjuri përthyhet, pjesa e pasme e menisqeve merr presionin më të madh. Kompresa e ngrohtë mbi gju ndihmon në largimin e dhimbjes në mënyrë natyrale.
Pesë shprehi të cilat i zbatojnë para gjumit njerëzit e. Fëmija në fazën e ecjes në gjumë nuk është absolutisht i vetëdijshëm për sjelljen e tij, për këtë duhet të jeni shumë të kujdesshëm gjatë komunikimit me të. Ia vlenë të ceket se 10- 15% të menisqeve të grisura mund të trajtohen me qepje. Këto janë sjellje të pazakontë që ndodhin gjatë gjumit, duke përfshirë ecjen në gjumë, makthet dhe çrregullimet e REM fazës së gjumit. Qepje në gju gjatë ecjes. Çdo mbrëmje ajo e lë telefonin në dhomën tjetër, ashtu që të mos e pengojë gjatë gjumit.
Pjesa më e madhe e pacientëve instruktohen të peshojnë normalisht mbi gju gjatë ecjes. Në rastet e rënda ka kufizim artikular, nuk arrihet të shtrihet gjuri plotësisht dhe dhimbjet shfaqen edhe kur pacienti nuk lëviz apo gjatë natës kur fle gjumë. Ecja në gjumë llogaritet si çrregullim i gjumit, e quajtur ndryshe parasomnia.Osteochondrosis multistage