Kurë osteochondrosis nevralgjik Tipit 2a pjekurisë fiziologjike të nyjeve në porsalindur

Presionin e gjakut arterial


Fatkeqesisht hipertensioni shpesh nuk diagnostikohet ose kur diagnostikohet mjekohet ne menyre te gabuar edhe pse eshte relativisht i lehte per tu mjekuar. Matja e tensionit arterial Presioni i gjakut duhet të matet në mënyrë të standardizuar duke përdorur pajisje që plotësojnë një sërë kushtesh. Me zhvillimin e mëtejshëm të sëmundjes shfaqen dhimbjet e.
Hipertensioni arterial ose tensioni i larte i gjakut eshte nje nga problemet mjekesore me te shpeshta ne vendet e zhvilluara dhe per vendet ne zhvillim. Për Hipertensionin Arterial përcaktoi ato ndryshime në mënyrën e jetesës që ndihmojnë të ulet tensioni arterial i gjakut. E njëjta gjë ndodh me presionin ose tensionin e gjakut: rritja e shpejtësisë së rrjedhës së gjakut ose zvogëlimi i diametrit të brendshëm të enëve të gjakut, bën që tensioni i gjakut të ngrihet. Rigon, piperi i zi, borzilok janë raportuar se që të gjitha ndihmojnë që presioni i gjakut të ulet. Së fundi hulumtuesit Iranian hanë zbuluar se shafrani gjithashtu ndihmon në uljen e shtypjes së lartë. Nëse interesoheni të dini se a mund të rregulloni tensionin e gjakut pa marrë ilaçe, përgjigja është tepër optimiste.
Mjekimi me medikamente. Presionin e gjakut arterial. E) ( Për ata që pijnë alkool) eliminimi i alkoolit ul presionin 2- 4 mmHg. Përveç se ajo ndikon në uljen e tensionit të lartë arterial, vepron edhe në rënien e nivelit të kolesterolit etj. Gjaku arterial mbart oksigjen nga ajri. Albumina është proteina kryesore në plazma, dhe ajo funksionon për të rregulluar presionin koloidal osmozik e gjakut. Erëzat jo vetëm që ndihmojnë ti japin shije të mirë ushqimeve por ato gjithashtu ndihmojnë që të ulin presionin e gjakut. Humbja e gjakut ( hemorragjitë e ndryshme, operacionet), sëmundje të tiroides, shtatzënia, infeksionet e ndryshme, reaksionet alergjike, anemitë, mangësitë në ushqyerje, mjekimet që kurojnë zemrën dhe presionin e lartë të gjakut etj. Nëse jeni duke matur presionin e gjakut nga mjeku, infermieri apo në shtëpi duhet të ndiqni procedurat në vijim:.
Përkundrazi, ndenja në të ftohtë rrit presionin arterial. Qelizat e gjakut janë qeliza kryesisht e kuqe të gjakut ( i quajtur edhe RBCs apo eritrocitet) dhe qelizat e bardha të gjakut, duke përfshirë leukocitet dhe trombocitet. A) Diruetiket- Hidroklordiaziti, Furosemidi B) Betabllokuesit C) Vazodilatatuesi- zgjerues te eneve te gjakut D) Vazokonstruktor- ngushtues te eneve te gjakut E) Antagoniste te kanaleve te kalciumit( Ca) F). Presioni arterial, në fazat fillestare, lëkundet me ngritje e zbritje dhe më vonë stabilizohet me shifra të ngritura.
, mund të jenë disa nga shkaqet që çojnë në tension të ulët arterial. Si pasojë e çrregullimeve të funksioneve të aparateve nervore qendrore, që marrin pjesë në rregullimin e presionit të gjakut krijohet sëmundja e. Presionin e gjakut qarkullojnë si lëviz gjaku ul përmes arterieve, arterioles, capillaries, dhe venave, presionin e gjakut termi në përgjithësi i referohet të presionit arterial, dmth, presionit në arteriet më të mëdha, arteriet janë enët e gjakut që marrin gjak larg nga zemër.Në artriti akute të artit të gjirit