Nyje acar Metoda të trajtimit të artritit reumatoid

Lëndimet e këmbëve


Luftoni dhimbjet e këmbëve dhe krahëve me lëkura limoni pas ushtrimeve. Dhimbja e këmbës mund të shkojë nga një shqetësim i butë që vjen dhe shkon në dhimbjen e fortë dhe rrezatuese që e bën të vështirë të fleni, të ecësh ose të angazhohesh në aktivitete të thjeshta të përditshme. Për shkak të nxehtësisë, enët e gjakut zgjerohen dhe vjen deri te problemi i kthimit të gjakut në zemër.
Dhimbja e këmbëve dhe mpirja mund të përjetohen në shumë forma - disa pacientë e përshkruajnë dhimbjen si dhembje, ndezje, ngrysje ose djegie ose si. Në rast se keni dhimbjeve të thembrave apo shputave të këmbëve, kjo. Gjithashtu, mund të tregojnë për psoriazën. Nëse jeni të prirë ndaj ënjtjeve të duarve dhe këmbëve, është e rëndësishme t’ i mbroni ato nga presioni i mëtejshëm dhe lëndimet. Grumbullimi i lëngjeve të tepërta vjen si pasojë [. – Vijat e zeza apo të kafta: Ato mund të shkaktohen nga lëndimet e thonjve, kurse në raste të rralla mund të tregojnë për melanomën. Megjithatë, duhet të dini që dëmtimet e ligamenteve të këmbëve, mund të jenë shumë më të rënda sesa ju arrini ta imagjinoni. Konsiderohet si një “ meze” e natyrës. Njollat e verdha: Ato mund të jenë një shenjë e infeksionit fungal, veçanërisht në qoftë se paraqiten në thonjtë e gishtave të këmbëve. Ënjtja e këmbëve dhe duarve në periudhën e verës më së shpeshti vjen si pasojë e temperaturave të larta dhe për shkak të veprimit të gravitetit të fuqishëm. Aktiviteti fizik dhe lëndimet e vogla. Duke përdorur peshën trupore për të bërë zgjatje të muskujve të këmbëve, është një gjë e përkryer. Vrapimi në rërë është i mirë poashtu për muskujt e poshtëm të pasëm të këmbëve, duke i mbrojtur ato nga lëndimet që vijnë në ushtrimet e tjera. Nëse dëshironi të i bëni këto ushtrime në mënyrë që ato të kenë efekt të duhur në këmbët e juaja, atëherë lexoni se çfarë lëvizje duhet të bëni për të pasur këmbë të përkryera. Përderisa mund të ketë shumë shkaqe të dhimbjes së shputës është e rëndësishme të theksohet se jo të gjitha dhimbjet e shputës kanë origjinën në gishta ose në pjesën e përparme ose në pjesën e pasme të këmbës dhe as nuk domosdoshmërisht zhvillohet për shkak të ndonjë dëmtimi ose traume në këmbë. Lëndimet e lehta. Shumica e lëndimeve mund të minimizohen nëse bëni nxehje të trupit para trajnimit, nëse bëni ushtrime për forcimin e muskujve të këmbëve, nëse bëni ushtrime proporcionale dhe nëse bëni balancim të ushqimit.
Spazmat në këmbë i karakterizon dhembja e befasishme dhe shtrëngimi i muskujve në këmbë. Vëni rë se secilin. Këto më shpesh janë muskujt e pulpave, muskujt e pasëm të kofshës si dhe kuadricepsin, edhe pse spazma zakonisht zgjatë vetëm disa sekonda, ndonjëherë duhen deri në disa minuta që muskujt të relaksohen. Lëndimet e këmbëve. " Dokumentet e përfshira në këtë faqe kanë për qëllim vetëm informacionin. Materiali në asnjë mënyrë nuk ka për qëllim të zëvendësojë kujdesin profesional mjekësor ose vëmendjen e. Grumbullimi i lëngjeve të tepërta vjen si pasojë e qëndrimit ulur për një kohë të gjatë në të njëjtin vend, transmeton KosovaPress. Shpeshherë shëndeti i këmbëve është ai që lihet më shumë në harresë, pra anashkalohet. Vrapimi në rërë është i mirë edhe për muskujt e kërcit që parandalon lëndimin e tyre.Shkaktojnë medikamente për përdhes