Injektuar trajtimin nyjeve Dhimbje të përbashkët pas arthroplasty

Trajtimi i infeksioneve në kordat vokale


Mund të inflamohen. Ekzaminimi dhe trajtimi i të aksidentuarit si pasojë e frymëzënjes me qëllim të panjohur: Ekzaminimi dhe trajtimi i të aksidentuarit me lëndimet sipërfaqësore të shkaktuara me mjete të mprehta: Ekzaminimi dhe trajtimi i trupave të huaj të mbetur në inde të buta: Ekzaminimi dhe trajtimi i pasojave të asfiksisë. Trajtimi duhet të jetë i butë, jo traumatik, ndryshe është, si të thuash, trajtimi mund të shkaktojnë ënjtje e litarët vokale dhe laring, dhe këtë gjendje të rrezikshme për jetën. Kordat vokale të pacientëve me çrregullime të zërit ekzaminohen me metoda endoskopike. Kanceri ne kordat vokale eshte lehtesisht i diagnostikueshem pasi nje nder simptomat eshte ngjirja, e cila nese nuk largohet brenda dy javesh ka nevoje per kontroll me te detajuar. Si pjesa me e madhe e masave tumorale, dhe trajtimi i kancerit te laringsit perfshin kirurgjine, radioterapine, kemioterapine apo trajtimet e kombinuara. Këto sëmundje trajtohen me anë të pajisjeve të presionit pozitiv, ndërhyrjeve me radiofrekuencë në hundë, qiellzën e butë dhe rrënjën e gjuhës dhe metoda të tjera kirurgjikale. Trajtimi i polimiozitit dhe dermatomiozitit konsiston në përdorimin e. Laringu është i përbërë nga kërce brenda të cilave ndodhen kordat vokale. DIAGNOSTIKIMI DHE TRAJTIMI I ÇRREGULLIMEVE TË ZËRIT Kordat vokale të pacientëve me çrregullime të zërit ekzaminohen me metoda endoskopike. Në radhë të parë qëndron trajtimi i tij për një periudhë të gjatë kohe nga mjeku. DIAGNOSTIKIMI DHE TRAJTIMI I ÇRREGULLIMEVE TË ZËRIT.
Trajtimi i infeksioneve në kordat vokale. Të preferuara janë zonat e ekspozuara në diell. Heqja e tyre lë cikatrice në kordat vokale dhe si pasojë shumë pacientë me prekje të tillë të laringsit kanë ngjirje zëri pas ndërhyrjes.

Në asnjë rast nuk mund të përdorni të nxehtë me inhalacion me avull për të trajtuar kollë e thatë në fëmijët. Ndryshimet patologjike ne larings mund te jene difuze apo te lokalizuara ne kordat vokale te verteta, kordat vokale te rreme, hapesiren interaritenoide dhe rralle ne. Trajtimi eshte simptomatik dhe konsiston ne rradhe te pare ne lubrifikimin dhe lageshtimin e laringut. Kalimi i rrymave të ajrit nëpër laring shkakton dridhjen e kordave vokale duke shkaktuar kështu formimin e zërit.Shembull i ushtrimeve me osteokondrozë